Nieuws uit de commissies dinsdag 12 april 2022



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 12 april 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Miljoenennota 2022

Brief over aanvullende koopkrachtmaatregelen 2022

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief over aanvullende koopkrachtmaatregelen 2022 wordt geleverd door de leden van de PvdD-fractie (Prast).

Sociaal Klimaatfonds

Brief van de Europese Commissie van 16 maart 2022

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van VVD (Van Ballekom) en ChristenUnie (Huizinga-Heringa). De Fractie-Nanninga en Fractie-Otten sluiten zich bij de vragen van de fractie van VVD aan.

Motie-Berkhout c.s. over zwart kleuren rotorbladen

Verslag schriftelijk overleg

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door het lid Berkhout (Fractie-Nanninga).

Initiatiefvoorstel-Ellemeet, Ploumen, Paternotte en Van Wijngaarden Legale medicamenteuze afbreking zwangerschap door huisarts

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van de VVD (De Bruijn-Wezeman), CDA (Prins), D66 (Van der Voort), ChristenUnie (Verkerk) en SGP (Van Dijk).

Wet nieuwe procedure vaststelling verkiezingsuitslagen

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de leden van de fracties van de PvdA (Koole) en PVV (Van Hattem).

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Brief van de minister voor VRO over het Besluit kwaliteitsborging voor het bouwen en over de inwerkingtreding van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

De commissie is ontstemd over het voornemen om de wet op 13 april 2022 in het Staatsblad te publiceren. Zij wenst eerst het overleg met de verantwoordelijk minister hierover ordentelijk af te ronden. Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de leden van de fracties van D66 (Pijlman) en van PvdA, CDA en GroenLinks gezamenlijk (Crone).

Wet uitbreiding Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek

Brief van de minister voor VRO met een afschrift van het besluit op de verlengingsaanvraag van de gemeente Zaanstad voor gebiedsaanwijzingen

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de leden van de fracties van GroenLinks (De Boer) en PvdA (Koole) gezamenlijk.

Tijdelijke verlenging bevoegdheid om biometrische gegevens van vreemdelingen af te nemen

Verslag van een schriftelijk overleg met de staatssecretaris van J&V over de uniforme registratie van onregelmatigheden in de Wet biometrie vreemdelingenketen

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Karimi) en de PvdA (Vos) gezamenlijk.

Tijdelijke wet opschorting dwangsommen IND

Brief van de staatssecretaris van JenV ter aanbieding van het plan van aanpak programma "Vernieuwen Asiel" en over de gevolgen in EU-lidstaten van de tijdelijke verlenging van de beslistermijn

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Karimi) en de PvdA (Vos) gezamenlijk.

EU-voorstellen voor geactualiseerde Schengenregels

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister en de staatssecretaris van J&V over de voorstellen voor een Verordening betreffende de aanpak van instrumentalisering op het gebied van migratie en asiel en voor een Verordening tot wijziging van de Uniecode voor de overschrijding van de grenzen door personen

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Karimi) en de PvdA (Vos) gezamenlijk.

Wet vrachtwagenheffing

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de PVV (Bezaan).


Plenair

Initiatiefvoorstel-Paternotte, Kuiken, Ellemeet en Tellegen Afschaffen verplichte minimale beraadtermijn voor afbreking van zwangerschappen

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt eindverslag uit en stelt voor het plenaire debat over het wetsvoorstel te houden op een nog nader te bepalen datum, maar niet eerder dan 17 mei 2022.


D ivers

Informele kennismaking staatssecretaris Van Ooijen

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hield een besloten kennismakingsgesprek met staatssecretaris Van Ooijen van VWS.

Informele kennismaking minister Staghouwer en minister Van der Wal

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) hield een besloten kennismakingsgesprek met minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof.

Informeel gesprek met leden Indonesische Senaat

De commissies voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) en voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat/Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) hadden een informeel gesprek met een delegatie van de Indonesische Senaat.


Deel dit item: