Nieuws uit de commissies van 14 februari 2023



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 14 februari 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Wet toekomst pensioenen

Eerste van twee deskundigenbijeenkomsten

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hield dinsdag 14 februari een eerste deskundigenbijeenkomst over het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen (Wtp). In drie blokken spraken de leden van de commissie met deskundigen over dit wetsvoorstel. In het bijzonder werd ingegaan op de thema's 'uitvoerbaarheid', 'handhaafbaarheid' en 'implementatie'. U kunt de bijeenkomst hier terugkijken. Op 21 februari a.s. vindt een tweede deskundigenbijeenkomst over de Wet toekomst pensioenen plaats, waarbij de thema's 'rechtmatigheid' en 'effecten van de wet' aan bod komen.


Stikstof

Mondeling overleg stikstof

De commissie Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) heeft besloten een mondeling overleg te houden over de stikstofproblematiek. Aanleiding is het verslag schriftelijk overleg over de technische briefing van 15 november 2022 .

De commissie stelt vast dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit), PvdD (Nicolaï) en OSF (Raven).

Implementatie derogatiebeschikking en actieprogramma Nitraatrichtlijn

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van CDA (Prins), GroenLinks (Kluit) PvdD (Koffeman) en OSF (Raven).

Onnodige belemmeringen voor ontwikkelruimte bij toepassing salderingsinstrumenten

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de PvdA (Karakus) gezamenlijk en door de fractie van de SGP (Schalk).

Achtste voortgangsrapportage natuur

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van het CDA (Rietkerk)


Schriftelijke inbreng

Uber

De commissie Financiën (FIN) stelt vast dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de PvdA (Crone). De leden van de SP-fractie sluiten zich aan bij de inbreng van de PvdA.

Gespreksverslagen provinciale regietafels asielopvang

De commissie Immigratie & Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) stelt vast dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Hattem).

Noodpakket banen en economie

De commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stelt vast dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de leden van de CDA-fractie (Essers).

Terroristische online-inhoud

De commissie Justitie en Veiligheid (J&V) stelt vast dat inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van de PvdA (Recourt) en GroenLinks (Veldhoen) gezamenlijk en de PVV (Bezaan).


Deel dit item: