Nieuws uit de commissies van dinsdag 10 oktober 2017



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 10 oktober 2017 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Initiatiefvoorstel-Voortman en Van Weyenberg Wet open overheid, 33.328

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken wenst het voorbereidend onderzoek, gepland voor 31 oktober 2017, voor onbepaalde tijd aan te houden. Zij besluit een brief naar de initiatiefnemers te sturen naar aanleiding van de passage over het initiatiefwetsvoorstel in het regeerakkoord. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontvangt een afschrift van de brief.

Aanvullende maatregelen accountantsorganisaties, 34.677

De fracties van de VVD (Knip), D66 (Prast) en PvdA (Postema) hebben inbreng geleverd voor het voorlopig verslag inzake de Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties.

Implementatie wijzigingen Moeder-dochter richtlijn 2015, 34.306, B

De fractie van het CDA (Van Rij) heeft inbreng geleverd voor nader schriftelijk overleg met de regering inzake de anti-hybridebepaling in de Wet implementatie wijzigingen Moeder-dochter richtlijn 2015, waarbij de fractie van de VVD zich aansluit.

Initiatiefvoorstel-Karabulut Wet verdringingstoets, 34.325

Inbreng voor het nader voorlopig verslag is geleverd door de fractie van de VVD (Van de Ven). De fractie van het CDA (Van Kesteren) sluit zich hierbij aan. De fractie van de PvdA (Sent) levert ook nog inbreng.

Verzamelwet pensioenen 2017, 34.674

Inbreng voor het nader voorlopig verslag is geleverd door de fracties van VVD (Van de Ven), CDA (Oomen-Ruijten) en D66 (Rinnooy Kan). De fractie van de PvdA (Postema) wenst zich aan te sluiten bij de vragen van de fractie van D66 over het AOW-overbruggingspensioen. Met deze aanvulling wordt het nader voorlopig verslag inzake de Verzamelwet Pensioenen vastgesteld.

Verordening privacy en elektronische communicatie, E170003

Inbreng voor nader schriftelijk overleg met de Europese Commissie wordt geleverd door de fracties van de VVD (Duthler) en D66 (Prast). Fracties kunnen zich desgewenst aansluiten.

Gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity, 34.388

Het lid Duthler (VVD) merkt in de commissie Veiligheid en Justitie op dat in het inwerkingtredingsbesluit van de Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity staat dat met uitzondering van de artikelen 5 tot en met 8, de wet in werking treedt met ingang van 1 oktober 2017. Zij stelt voor schriftelijke vragen te stellen over deze gedeeltelijke inwerkingtreding. De commissie stemt hiermee in.

Uitvoering Europese migratieagenda, E170030

De fracties van de PVV (Van Hattem) en Groen Links (Strik) leveren inbreng voor schriftelijk overleg over de Commissiemededeling en aanbevelingen over de uitvoering van de Europese migratieagenda

Definitieve invoering van begeleid rijden, 34.693

De commissie IMRO brengt blanco eindverslag uit teneinde het voorstel af te doen als hamerstuk.


Deel dit item: