Nieuws uit de commissies van 27 juni 2023



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 27 juni 2023 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Goedkeuring verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten over wederzijdse rechtshulp in strafzaken; Goedkeuring Verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten over uitlevering

Inbreng voor verslag wordt geleverd door de fracties van GroenLinks-PvdA (Veldhoen), D66 (Dittrich) en JA21 (Nanninga).

Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk gebied en natuur

Inbreng voor verslag wordt geleverd door de fracties van BBB (Oplaat), GroenLinks-PvdA (Kluit), VVD (Klip-Martin), D66 (Aerdts), PVV (Faber), ChristenUnie (Holterhues) en PvdD (Visseren-Hamakers).

Informeren over uitkomsten pilot eiwitarm veevoer

Brief van de minister van LNV van 17 mei 2023 inzake Informatie monitoring van veevoerpilots met praktijkbedrijven (35600, AF)

De fracties van BBB (Kemperman) en PvdD (Koffeman) leveren heden inbreng voor schriftelijk overleg.

Voorjaarsnota

Voorjaarsnota 2023

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties GroenLinks-PvdA (Martens), JA21 (Baumgarten) en 50PLUS (Van Rooijen).

Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen

Inbreng voor het verslag wordt geleverd door de fracties GroenLinks-PvdA (Martens), VVD (Vogels), CDA (Bakker-Klein) en de SP (Van Apeldoorn).


Hamerstukken

Eerste incidentele suppletoire begroting Buitenlandse Zaken 2023 inzake ophoging Nederlandse bijdrage Europese Vredesfaciliteit

De commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel af te doen als hamerstuk.

Tweede incidentele suppletoire begroting Buitenlandse Zaken 2023 inzake steun Oekraïne en tweede ophoging Nederlandse bijdrage Europese Vredesfaciliteit

De commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel af te doen als hamerstuk.

Wet implementatie Richtlijn kleineondernemersregeling

De commissie voor Financiën (FIN) brengt blanco verslag uit aan om het wetsvoorstel als hamerstuk af te doen.


Plenair

Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen

Onder voorbehoud van ontvangst van de nota naar aanleiding van het verslag uiterlijk vrijdag 7 juli 12.00 uur, acht de commissie het wetsvoorstel gereed voor plenaire behandeling op 11 juli 2023.


Deel dit item: