Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
35.431, D

Motie-Kox (SP) c.s. over een tijdelijke huurstop voor zowel de sociale sector als de vrije sectorIn deze motie wordt in verband met de coronacrisis de regering verzocht als noodmaatregel een tijdelijke huurstop mogelijk te maken voor zowel de sociale sector als de vrije sector.Kerngegevens

nummer 35.431, D
ingediend 21 april 2020
behandelstatus aangenomen
toelichting behandelstatus Op 21 april 2020 na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, SP, GroenLinks, PvdD, PvdA, SGP, OSF, FVD en 50PLUS stemden voor.
indiener(s) M.J.M. Kox (SP)
mede ondertekend door M.M. de Boer (GroenLinks)
F.J.M. Crone (PvdA)
G. Gerbrandy (OSF)
N.K. Koffeman (PvdD)
M.J. van Rooijen (50PLUS)
G.A. van Strien (PVV)
dossier(s) Tijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten (35.431)
behandelende commissie(s) commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ)
uitvoeringsstatus niet uitgevoerd

Bijzonderheden

De Eerste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) bespreekt op 2 juni 2020 het verslag van een schriftelijk overleg met de minister van BZK van 29 mei 2020 (EK, G) over de uitvoering van deze motie.

De commissie was met de minister in overleg getreden naar aanleiding van de brief van de minister van 20 mei 2020 (EK, F) over huurbeleid in tijden van corona. Met die brief had de minister gereageerd op een brief van de commissie van 13 mei 2020 (EK, E) over de uitvoering van de motie.Uitvoering