Nieuws uit de commissies: dinsdag 13 maart 2018



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 13 maart 2018 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Intrekking Wet raadgevend referendum

De commissie voor Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken besluit de expertmeeting over het wetsvoorstel op 27 maart 2018 te houden, bij voorkeur van 14 uur tot 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de plenaire zaal en is openbaar, met livestream en schriftelijk verslag. De commissie stelt voor het voorbereidend onderzoek op 17 april 2018 te houden.

Deconstitutionalisering benoeming CdK en burgemeester

De commissie voor Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken besluit het voorbereidend onderzoek aan te houden. Zij overweegt eerst een expertmeeting te houden.

Kennismakingsgesprek met minister Blok

De commissies voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking en voor Europese Zaken hebben een informeel kennismakingsgesprek gevoerd met minister Blok van Buitenlandse Zaken. Dit gesprek diende mede als voorbereiding op het plenaire debat ten aanzien van de Algemene Europese Beschouwingen op 10 april.

Schriftelijke inbreng

Maximering het aantal regionale publieke media-instellingen

Een gezamenlijke inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van PvdA (Van Zandbrink) en GroenLinks (Lintmeijer).

Uitbreiding bevoegdheden OR beloningen bestuurders grote ondernemingen

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Van de Ven), CDA (Lokin-Sassen), D66 (Rinnooy Kan), SP (Don), PvdA (Sent), GroenLinks (Lintmeijer) en ChristenUnie (Ester).

Oordeel Commissie m.e.r. over aantallen onafhankelijke toetsingen

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief van de minister van I&W (8 februari 2018) ter aanbieding van de Evaluatie Tarievenwet Commissie voor de m.e.r. wordt geleverd door de fracties van PvdA (Verheijen) en GroenLinks (Vos).

29.383, M; T02445

Plan van aanpak mestfraude; 6e actieprogramma Nitraatrichtlijn

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief van de minister van LNV (20 december 2017) wordt geleverd door de fracties van SP (Meijer), PvdA (Van Zandbrink), GroenLinks (Vos) en Partij voor de Dieren (Teunissen). De commissie besluit de inbreng inzake plan van aanpak mestfraude samen te voegen met de inbreng inzake zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn (2018-2021).

33.037, I; 33.037, J

Verslag Eurogroep en ECOFIN

De leden van de fractie van CDA (Van Rij) en D66 (Prast) zijn voornemens inbreng te leveren voor schriftelijk overleg met de regering naar aanleiding van het verslag van de Eurogroep en ECOFIN van 19 en 20 februari 2018.

21.501-07, B

Verslag JBZ-Raad

Inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van het verslag van de JBZ-Raad van 12-13 oktober 2017 wordt in ieder geval geleverd door het lid Van Hattem (PVV) wenst naar aanleiding hiervan in nader schriftelijk overleg te treden met de regering.

32.317, IS

Fiscale beleidsagenda

Inbreng van de leden van de fractie van het CDA (Van Rij) voor schriftelijk overleg met de regering over de Fiscale beleidsagenda.

34.700; T02515

Maatregelen tegen belastingontwijking

Inbreng wordt geleverd door de leden van de CDA-fractie (Van Rij) van de commissie Financiën voor schriftelijk overleg met de regering over de brief inzake maatregelen tegen belastingontwijking en - ontduiking.

34.700; 34.785/25.087, F; T02526

Begrotingsstaten Justitie en Veiligheid 2018

Inbreng voor schriftelijk overleg over de meerjarenagenda inzake het slachtofferbeleid wordt geleverd door de fractie van SP (Wezel).

Voorbereidend onderzoek

Wijzigingen naar aanleiding evaluatie Warmtewet

De commissie EZK/LNV stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 17 april 2018.

Wet modernisering faillissementsprocedure

De commissie Justitie en Veiligheid stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 17 april 2018.

Engelstalige rechtspraak internationale handelskamers rechtbank en gerechtshof Amsterdam (Netherlands Commercial Court)

De commissie Justitie en Veiligheid stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 24 april 2018.

Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn

De commissie Financiën stelt voor het voorbereidend onderzoek inzake de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn te houden op 3 april 2018.

Wet transparant toezicht financiële markten

De commissie Financiën stelt voor de datum voor het voorbereidend onderzoek te verzetten naar 20 maart 2018.

Vergoeding affectieschade

De commissie J&V besluit de nadere procedure over het wetsvoorstel Vergoeding van affectieschade aan te houden tot 20 maart 2018.

Hamerstuk

Fusie Inspectie voor de Gezondheidszorg en Inspectie jeugdzorg

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk.


Deel dit item: